Kerstshow 2022

kerstshow 2022

Beste vrienden van het waterorgel

Van zaterdag 17 t/m donderdag 22 december zullen er weer muziek-, licht- en watershows te zien zijn in de vijver bij de Bataafse Kamp. Het gaat hierbij om shows die aansluiten bij het naderende kerstfeest.

Het programma voor deze periode ziet er als volgt uit:

Vrijdag 16 december:
Aggregaat wordt aangesloten en er wordt proefgedraaid met de show.

Zaterdag 17 t/m donderdag 22 december:
Gedurende deze periode zal er iedere dag om 16.00 – 17.00 – 18.00 – en 19.00 uur een show te zien zijn waarbij kerstmuziek ten gehore wordt gebracht, verlichting in allerlei schakeringen te zien is en de fonteinen een hoogte kunnen bereiken van 8 meter.
De show duurt 30 minuten.
Het belooft weer een mooi spektakel te worden.
Tijdens de pauzes functioneren de lampen en de pompen en is er een bescheiden programma.
Om 19.45 uur komt er een einde aan de voorstelling.

Programma 2023

Ook in 2023 zullen er weer speciale muziek-, licht – en watershows te zien zijn.
We sluiten hierbij zoveel mogelijk aan bij bijzondere evenementen die al plaats vinden in de binnenstad.
Zo sluiten we van 11 t/m 19 februari aan bij het evenement “ Hengelo lichtstad”.
Hierover in de volgende nieuwsbrief meer informatie en ook zal dan meer bekend zijn over de planning van de waterorgelshows in 2023.

Het waterorgel in de winter.

Meteen na de kerstshows zullen de lampen en de spuitmonden voorzien worden van een beschermkap. De lampen en spuitmonden blijven in de vijver liggen, evenals
de pompen, deze moeten onder water blijven liggen en zijn bestand tegen een temperatuur van -20 graden.
Hiermee hopen we het Waterorgel de winter door te helpen.

Vrienden van het Waterorgel

Ruim 50 personen hebben zich de laatste maanden aangemeld, meestal via onze website, om vriend te worden van het waterorgel. Het bestuur is hierover zeer tevreden, mede omdat het Waterorgel nog niet algemeen bekend is en vele Hengeloërs nog niet weten wat ze ervan kunnen en mogen verwachten.
Zij die één of meerdere shows hebben bijgewoond waren enthousiast over hetgeen ze te horen en te zien kregen en dat was dan ook voor menigeen een reden om vriend te worden van het Waterorgel.
De vrienden van het Waterorgel zijn zeer belangrijk voor de instandhouding van dit bijzondere Waterorgel. We hopen de komende jaren dan ook nog vele nieuwe vrienden te mogen begroeten en reeds aangemelde vrienden, als vriend te mogen behouden.

Zuil met informatie over het waterorgel.

Bij het Waterorgel wordt op dinsdag 13 december een zuil geplaatst. Op deze zuil is informatie te vinden over waterorgel en is er ook een QR code te scannen. Met deze QR code krijgt men rechtstreeks toegang tot de website van het waterorgel.

Fijne feestdagen gewenst en een goed begin van 2023!

Bestuur Stichting Waterorgel